E-HEALTH: Kopzorgen of ontzorgen?

Inleiding

Reeds voor de uitbraak van het COVID – virus heeft e-health in het ziekenhuis zijn intrede gedaan. Zorg op afstand kan bij de verschillende specialismen een onderscheidende rol spelen. Voorbeelden hiervan vinden we in bevorderen van therapietrouw, maar ook bijvoorbeeld bij het monitoren van patiënten na ingreep, patiënteducatie, shared decision making, etcetera. Wat hebben de verschillende onderzoeken opgeleverd? Welke rol heeft COVID gespeeld en wat heeft men daarvan geleerd?

Zeker in de nabije toekomst heeft de pandemie gevolgen voor alle spreekuren en zal de 1,5 meter regel van kracht blijven. Dat houdt in dat we minder face-to-face consulten kunnen plannen met de patiënt. Hoe zal e-health ons daarbij gaan ondersteunen? Wat leert deze periode ons en wat nemen we mee in het nieuwe werken?

Vier voorlopers op het gebied van e-health gaan vanuit hun eigen expertise u deelgenoot maken van verschillende onderzoeksresultaten en ervaringen. Ze blikken terug op de eerste lockdown, delen hun ervaringen en blikken samen vooruit naar de inzet van e-health in de toekomst.

Leerdoelen       

Na afloop van dit webinar bent u op de hoogte van:

·  Voor- en nadelen van beeldbellen ten opzichte van andere vormen van consultvoering in de praktijk
·  U heeft tips en een checklist voor de belangrijkste aandachtspunten van een technische applicatie
·  U heeft inzicht in en tips voor de organisatie en implementatie in de praktijk
·  Tot slot krijgt u een handige checklist voor het voeren van een beeldbelgesprek


Hieronder kunt u zich aanmelden voor het LIVE webinar E-HEALTH: Kopzorgen of ontzorgen?' op woensdag 9 december van 20:30 uur tot 21:30 uur.

Tijdens het webinar is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan ons panel. U kunt hieronder ook alvast een vraag indienen die u graag behandeld wilt zien. Wij streven er naar om de meest voorkomende vragen tijdens het webinar te beantwoorden. Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke link, per mail toegestuurd. De persoonlijke link gebruikt u om toegang tot het webinar te verkrijgen.

Ons panel bestaat uit:
 
- Nicoline van Leeuwen (moderator) -  Communicatieadviseur/Trainer. Eigenaar Medipraction
- Roderick Treskes - Cardioloog 
- Bart van de Bemt - Apotheker/onderzoeker/bijzonder hoogleraar Radboud
- Leontine Spierings - Oncoloog
- Josien Veris - Reumatoloog

 Velden gemarkeerd met * zijn verplicht